واشنگتن پست خطاب به آمریکایی‌ها:

از خواب غفلت بیدار شوید! ارتش آمریکا شکست‌ناپذیر نیست

پایگاه خبری جهادگران نیوز: بنا به جدیدترین گزارش ها یک روزنامه آمریکایی در مطلبی هشدار داد آمریکا به نقطه بحران تمام عیار امنیت ملی رسیده و ارتش آن بسیار آسیب‌پذیر است.

روزنامه ­واشنگتن پست در گزارش خود با عنوان «از خواب غفلت بیدار شوید! ارتش آمریکا شکست‌ناپذیر نیست» نوشت: آشکار‌ترین داستان این روز‌ها در واشنگتن از دست رفتن قدرت نظامی آمریکاست، درسی که به ویژه در سایه تحولات اخیر از اهمیت زیادی برخوردار می‌شود، از جمله استعفای جیمز متیس، وزیر دفاع، تصمیم عجولانه دونالد ترامپ، رئیس جمهور، برای خارج کردن نیرو‌های آمریکایی از سوریه، همچنین اعلام اخیر این مطلب از سوی مقامات کره شمالی که پیونگ‌یانگ تسلیحات هسته‌ای خود را حفظ خواهد کرد، و حمله سایبری گسترده که به هکر‌های چینی نسبت داده می‌شود.

در ادامه این مطلب آمده است: آمریکایی‌ها پس از جنگ سرد تصور می‌کردند هیچ کشوری در جهان نمی‌تواند با قدرت نظامی آمریکا و نقش رهبری آن در عرصه فناوری به مقابله برخیزد. ولی واقعیت کنونی در بحث نظامی این است که برنامه‌های دفاعی مدرن و پیشرفته امروزی در روسیه و چین و نیز پیشرفت‌های اخیر در ایران و کره شمالی، قابلیت‌ها و توانمندی‌های آمریکا را در معرض تهدید قرارداده است.

ارتش در دفاع از اهداف بین‌المللی آمریکا دو نقش مهم و حیاتی ایفا می‌کند. نخستین آن مقابله با تهاجمی است که منافع آمریکا را به خطر می‌اندازد؛ زیرا دشمنان بالقوه بر این باورند که شانس آن‌ها برای غلبه بر قدرت آمریکا تقریبا هیچ است؛ و دوم مبارزه و کسب پیروزی در دفاع از همین منافع است. ولی ارتش آمریکا در هر دوی این موارد در مسیر افول قرار دارد.

در تازه‌ترین گزارش کمیسیون راهبرد دفاع ملی کنگره آمریکا متشکل از کارشناسان غیرنظامی و ژنرال‌های بازنشسته در این باره آمده است:

– چین و روسیه به توانمندی اجرای حملات دقیق و نقطه‌زن، دفاع هوایی یکپارچه، موشک‌های کروز و بالستیک، جنگ‌افزار‌های سایبری پیشرفته و توانمندی‌های ضدماهواره دست پیدا کرده‌اند.
– اگر آمریکا در منطقه بالتیک با روسیه درگیر شود یا با چین بر سر تایوان وارد جنگ شود ممکن است نظامیان آمریکایی با شکست نظامی قاطعانه‌ای روبرو شوند.
– آمریکا به نقطه بحران تمام عیار امنیت ملی رسیده است.

ماکس بوت، تحلیلگر واشنگتن پست، در این‌باره می‌گوید: برتری هوایی که آمریکا از زمان جنگ جهانی دوم از آن برخوردار بود، دیگر تضمین شده نیست و بدون کنترل آسمان‌ها، کشتی‌ها و نظامیان آمریکایی به شدت آسیب‌پذیر خواهند بود. در این مقاله آمده است: افول قدرت نظامی آمریکا دست کم سه دلیل دارد که ما تنها بر یک دلیل آن می‌توانیم تاثیر‌گذار باشیم.

نخست تصمیم دیگر کشور‌ها برای تقویت قوای نظامی خودشان است که ما نمی‌توانیم آن را تغییر دهیم؛ و دوم ماهیت رو به تغییر جنگ‌افزار‌ها و ظهور جنگ افزار‌های سایبری و دیگر فناوری‌های نوین است، مانند ماهواره‌های مخابراتی و دیگر فناوری‌های مشابه. ولی دلیل سومی نیز وجود دارد که می‌توانیم بر آن تاثیر بگذاریم: کاهش غیرعاقلانه هزینه‌های دفاعی.ارتش آمریکا شکست‌ناپذیر نیست

از سال مالی ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵، بودجه دفاعی آمریکا با ۲۶ درصد کاهش از ۷۹۴ میلیارد دلار به ۵۸۶ میلیارد دلار رسید. با مستثنی کردن هزینه‌های عراق و افغانستان، این کاهش در طول همان سال‌ها ۱۲ درصد می‌شود و بودجه دفاعی آمریکا از ۶۱۲ میلیارد دلار به ۵۴۱ میلیارد دلار میرسد.

از آن دوره‌ای که بخش اعظم بودجه فدرال به پنتاگون اختصاص می‌یافت، سال‌ها گذشته است. در سال ۱۹۶۰ سهم بودجه دفاعی آمریکا، ۵۲ درصد بودجه فدرال و ۹ درصد کل فعالیت اقتصادی (تولید ناخالص داخلی) بود. در سال ۲۰۱۷ این رقم به ۱۵ درصد بودجه فدرال و ۳ درصد تولید ناخالص داخلی کاهش یافت.

واشنگتن‌پست افزود: در واقع بودجه نظامی در مقایسه با بودجه رفاهی آمریکا اعم از تامین اجتماعی، مراقبت‌های بهداشتی و درمانی و غیره، کاهش یافته و این اقلام حدود 70 درصد کل بودجه را به خود اختصاص می‌دهند. سیاستمداران تاکید دارند ارتش آمریکا همچنان قدرتمند‌ترین ارتش جهان است ولی آن‌ها فراموش کرده‌اند که برتری نظامی آمریکا در مقایسه با دیگر کشور‌ها به شدت کاهش یافته است.

افزون بر آن، دشمنان بالقوه آمریکا به سرعت در حال تجهیز خودشان هستند. کمیسیون بازنگری روابط اقتصادی و امنیتی چین و آمریکا در کنگره اخیرا اعلام کرد چین یک جنگنده جدید رادارگریز تولید کرده است و به سرعت در حال تقویت زرادخانه موشک‌های کروز و بالستیک خود است که قادر است پایگاه‌ها و کشتی‌ها و ناو‌های هواپیمابر آمریکایی را هدف قرار دهد.

روسیه نیز هفته گذشته از آزمایش موفقیت‌آمیز یک موشک مافوق صوت قابل نصب بر روی عرشه کشتی خبر داد که سرعتی هشت برابر سرعت صوت دارد. گفته می‌شود آمریکا هیچ قدرت دفاعی در برابر این موشک‌ها ندارد. این هشدار به معنای جنگ‌طلبی نیست.

در انتهای این مطلب آمده است: ما باید روند کاهش بودجه نظامی به ویژه در بخش پژوهش و جنگ افزار‌های سایبری را متوقف سازیم، حتی اگر این کار به معنای کاهش امکانات رفاهی باشد. ما باید به تعهدات خود پایبند باشیم. خروج ناگهای ترامپ از سوریه از اعتبار وعده‌های ما می‌کاهد. ما باید در جهت بازسازی ائتلاف‌های خود گام بر داریم. ماهیت جنگ در حال تغییر است و ما باید خود را همپای آن تغییر دهیم. در غیر این صورت ممکن است وارد جنگ بزرگی شویم که پیروزی در آن غیر ممکن خواهد بود.